Haberler

Öz Değerlendirme Çalıştayı

İSTKA'nın desteği ile yürütülen programımız YAY-YÜKA Platformu, Özdeğerlendirme Çalıştayı toplantılarını 3-5-17-18 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirdi. 
 
Toplantıda bize değerli bilgi aktarımlarında bulunan ÜSİMP Başkanı Prof.Dr.Hamit Serbest kıymetli işletmelerimize ve İşletme Temsilcilerimize ufuk açıcı sunumları ile katkı sağladı.
 
Doç.Dr. Serdal Temel, İnovasyon nedir ve ne değildir soruları ile en dinamik haliyle katılımcılara bilgi paylaşımlarında bulundu ve ÜSİMP İnovasyon Karnesinin nasıl yorumlanması gerektiği ile ilgili ince detaylar verdi.
 
Ortağımız ve değerli paydaşımız İAYOSB, YAY-YÜKA Platformuna bu süreçte ev sahipliği yaptı.
 
18 Ekim, Özdeğerlendirme Çalıştayı esnasında YAY-YÜKA Platformu Proje Yürütücüsü Prof.Dr.Ahu Uncuoğlu’nun paylaşımları ise, “İşletmeler kendileri hakkındaki mevcut durumun farkındalar, fakat biz işletmelerimizin sadece mevcut mekanizmaya, AR-GE desteklere, inovasyon mekanizmasından daha fazla faydalanabilmesi için üniversitelerimizdeki İşletme Temsilcilerimizin desteği ile mevcut durumu daha nasıl iyileştirebiliriz düşüncesiyle özdeğerlendirme çalışmalarına önem veriyoruz.
Karne kelimesi işletmelerimizde alerjik reaksiyon yaratabilir ancak kendini anlayabilmek adına, objektif bir öğrenme ile nötr bir aracın kullanımı işletmeler için değerlidir.
Tüm bunlardan sonra YAY-YÜKA olarak işletmelerimizin ÜSİMP İnovasyon Karnesini doldurarak mevcut durumu değerlendirme, AR GE’yi daha fazla içselleştirme, yönetim kapasitesini daha ileri noktaya götürebilme, devamında üniversitelerimizden toplanan patent portföylerini özellikle kritik teknoloji/yeni teknoloji alanında faaliyet gösteren işletmelerimize bu portföyü açmayı planlıyoruz ve eşleştirme yaparak lisanslama yolunda adım atmak isteyen işletmelerimiz ile çalışmak isteriz. “ şeklinde gerçekleşti.
 
Tüm katılımcılara ayrı ayrı içten teşekkürlerimizi iletiyoruz.